撰稿:杨川林 摄影:罗熙 审核:段立波

2017年11月15日下午,美国著名儿童音乐教育家、Columbia University教育学博士、美国Goshen college教师Beverly Lapp教授来我院举办针对学前教育专业学生的学术讲座。讲座由院长李雪平教授主持, 2017级学前教育专业朱迪、薛任菲、方雨薇等同学担任翻译。
在题为“The teaching of Young children”的讲座中,Beverly Lapp教授首先通过对学前教育的反思,总结了幼儿教育的五大原则:让学生从实践中学习;老师的职责是让学生爱上学习;改变枯燥的传统重复学习方式;让学生认为进步和成长源于努力而非天赋;兴趣是最好的老师。接着,以其女Grate和Naomi在美国的幼儿园回忆为引,展开了关于中美幼儿教育的对比和分析,着重分析了中美双方教育理念的差异并提倡应优劣互补,给学生提供了从不同文化背景角度思考学前幼儿教育的窗口和契机。Lapp教授总结的“如何成为一个最好的老师的必备因素”在学生中引起强烈共鸣,并获得热烈掌声。
讲座结束后,Beverly教授及家人与同学们进行了愉快的互动交流并合影留念。
Beverly Lapp教授一行受到学院领导和相关老师的热烈欢迎。讲座前,双方就中美幼儿教育、大学生的国际交流、熊猫文化等进行了轻松愉快的交流,李雪平院长代表学院向来宾赠送了熊猫木偶礼物作为留念。这次交流活动对增进中美文化交流学习和开拓同学们的国际视野起到了积极的作用。

Beverly Lapp

Professor of Music, SST- China- FA

Education

• B.A., Goshen College, 1991
  • M.M., Westminster Choir College of Rider University, 1993
  • Ed.D., Columbia University Teachers College, 2012
Beverly Lapp, Professor of Music, is currently leading Study-Service Term in Nanchong, Sichuan Province, China following simultaneous terms as Core Curriculum Director and Music Department Chair. She led a variety of teams in her work for Core and Music with a focus on recruitment, curricular planning, and assessment. She recently initiated and helped achieve successful academic approval for a new Music for Social Change major concentration and minor and also helped design a new Musical Theater minor in collaboration with the Goshen College theater department.

Beverly serves on the Board of Trustees for the Frances Clark Center for Keyboard Pedagogy, an organization that oversees a community music school, professional journal, and national conference. Recent invited talks include the Yale Institute of Sacred Music Congregations Project in June 2017 and the International Academic Forum on Music Education at Xiamen University in Xiamen City, China in November 2016.